Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Stay
At home
Nieuwsbrief
 
Beste nieuwsbrieflezer,
Het Stedelijk is nog even gesloten maar we kijken uit naar het moment dat het museum weer open kan. Tot die tijd gaan we online door met Stay at Home Stedelijk met podcasts, een snel groeiend aantal live tours, workshops en een flink uitgebreid aanbod Home School lesmateriaal met (t)huiswerkkunst. Voor nu, tot snel online en hopelijk straks weer in het Stedelijk Museum!
 
Online — 27 april
koningsdagthuis
bezoek het museum vanaf de bank
D
Koningsdag ziet er dit jaar behoorlijk anders uit. We zorgen voor elkaar en blijven daarom thuis. Om dit wat feestelijker te maken is het platform Koningsdag Thuis bedacht. Op Koningsdagthuis.nl vind je het nationale programma van Koningsdag en (live) beelden van allerlei Koningsdagactiviteiten. Ook het Stedelijk Museum sluit zich aan. Conservator Amanda Pinatih neemt kijkers mee vanaf de bank, en in de geest van de vrijmarkt, op een tour langs inspirerend design uit de collectie. De tour geeft naast Koningsdag vertier, vast een voorproefje op de tentoonstelling Van Thonet tot Dutch Design: 125 jaar Wonen in het Stedelijk die
– als de situatie het toelaat – later dit jaar zal openen. 
Ontdek Koningsdagthuis
 
Online kijken, luisteren & doen
stay at home stedelijk
MINIDOCS, PODCASTS, LIVE TOURS, WORKSHOPS & meer
Het Stedelijk Museum gaat online door! Stay at Home Stedelijk biedt 24/7 een online aanbod van minidocs, podcasts, workshops voor alle leeftijden en live tours (terug te kijken via ons YouTube-kanaal). De afgelopen weken hebben we ook ons Home School aanbod flink uitgebreid met video-opdrachten voor het Primair en Voortgezet Onderwijs over kunstwerken in het museum. De broers Ahmed en Yusuf Batman duiken in hun vlogs in de Maak het met kunstenaars workshops. Tijdens de thuisblijfdagen zendt het Stedelijk Museum bovendien elke vrijdag om 14.00 uur een live tour of IGTV tour uit via Instagram. Tune in!
Bekijk het aanbod
 
Home School
(t)huiswerk kunst
opdrachten voor PO & VO
Nu je even niet met de klas naar het museum kunt komen, laten we de schatten uit het museum op je scherm verschijnen. Op de Stay at Home Stedelijk pagina's en in de playlist Home School, belichten rondleiders telkens één kunstwerk en dagen je uit beter te leren kijken. Aan het eind van iedere video word je uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan door middel van een doe opdracht. Er zijn video's voor de verschillende niveaus Primair en Voortgezet Onderwijs. 
Bekijk de video's
 
Workshop
maak het met kunstenaars
ahmed & yusuf ontwerpen een name tag & maken een portret

In deze serie vlogs duiken de broers Ahmed en Yusuf in de workshops uit het boek Maak het met kunstenaars. Ze ontwerpen een eigen name tag met hulp van graffiti kunstenaar Mick la Rock en schieten een portret met fotograaf Rineke Dijkstra. Bekijk de video's in de DIY/Workshop playlist op YouTube.
Zelf ook zin gekregen om iets te maken met tips & tricks van een kunstenaar? Download de selectie gratis workshops op het einde van de video óf bestel het boek Maak het met kunstenaars - Een kunstdoeboek voor iedereen met nog veel meer workshops door bekende kunstenaars zoals Viktor&Rolf, Marlene Dumas en Joep van Lieshout. Deze videoserie met kunstworkshops is onderdeel van Stay at Home Stedelijk. Bekijk hier het volledige aanbod.

Bekijk de vlogs
 
Online
rietveld uncut
revised
Door de maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen, konden ook de tentoonstelling Rietveld Uncut en de conferentieweek van Studium Generale die eind maart in het Stedelijk zouden plaatsvinden, niet doorgaan. Door snel te schakelen van offline naar online, is het de studenten van de Rietveld Academie en de curatoren van Rietveld Uncut gelukt om toch een platform op te richten om werk tentoon te stellen. Bekijk hun werk via de link!
Bekijk Rietveld Uncut 
 
Actie — t/m 8 mei
ontvang gratis nummer see all this
excl. verzendkosten

We staan vanwege onze overzichtstentoonstelling van Bertien van Manen in het lentenummer van kunstmagazine See All This: “Het was allemaal zo vrij, zo onbevangen, ik vind dat haast verbazingwekkend - dat staat zo ver van ons weg nu. We zijn allemaal heel preuts geworden! Hoewel, ik niet hoor, voegt ze er met een lachje aan toe”, aldus Bertien van Manen in het interview. Benieuwd naar het artikel? We mogen nieuwsbrieflezers het lentenummer van See All This cadeau geven (ex. verzendkosten)! Vraag het nummer aan via de link en vul de kortingscode seeallthisxstedelijk in en het nummer valt binnenkort op de deurmat. De code is actief t/m 8 mei.*

Ja, ik wil!
 
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank
 
Partner
BankGiroLoterij
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen
...