Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
stay at home
stedelijk
onderwijs
Nieuwsbrief
 
 

Nieuws — 31 maart
home school
Lessen over kunst
Nu je in ieder geval tot na de meivakantie niet met je klas naar het Stedelijk Museum kunt komen, komt het Stedelijk naar jouw virtuele klas. Ontdek hier ons aanbod voor thuisonderwijs en kijk, luister en maak.
Bekijk het aanbod
 
Primair Onderwijs
Houtje en Blauwtje
luister naar het verhaal van Joke van Leeuwen
Houtje woont in een schilderij van Karel Appel. Elke dag ziet hij mensen die naar hem kijken. Op een keer besluit hij dat hij zelf wel eens wil kijken. Aan alles wat hij tegenkomt vraagt hij: ‘Ben jij om naar te kijken?’. Dan ziet hij Blauwtje. Samen ontdekken ze waar al die kijkende mensen vandaan komen. 
Luisteren
 
Voortgezet Onderwijs
What the art?!
Kijk en maak
In de serie What the Art?! gaan onze Blikopeners op bezoek bij verschillende kunstenaars om hen uit te horen over hoe zij kunst maken. Aan het eind van iedere video volgt een opdracht gegeven door de kunstenaar zelf! Met Raquel van Haver, Brian Elstak en Bonne Reijn.
Lesmateriaal bij de video's
Lesmateriaal   Raquel van Haver
Lesmateriaal   Brian Elstak
Lesmateriaal   Bonne Reijn
Bekijk de playlist
 
Voortgezet Onderwijs
Blikopeners
audio stops
luisteren

De Blikopeners vertellen over hun lievelingswerken in Stedelijk BASE, de permanente collectie hoogtepunten. Met o.a. stops bij werken van Piet Mondriaan, Kazimir Malevich en Marlene Dumas.

"heb je even? ik neem je mee in een reis door de tijd."
- Blikopener Alisa over Karel Appel
Luisteren
 

 
Voortgezet Onderwijs
Blikopeners over fotograaf Ed van der Elsken


Jongeren documenteren via social media hun eigen leven. Ed van der Elsken (1925-1990), één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw, was een man met een camera toen dat nog iets bijzonders was. Hij was één van de eerste die zijn eigen leven in zijn werk betrok en maakte toen al een soort selfies en vlogs. In deze video nemen Blikopeners je mee in het werk van Ed van der Elsken.
Bekijk
 
Voortgezet Onderwijs
what the vakman?!
vmbo
Op het kunstkanaal ARTtube kun je de serie Wat the vakman?! bekijken. In deze serie kom je van alles te weten over het beroep van de kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen en hoe het is om kunstenaar te zijn. In elke aflevering staat een kunstenaar en zijn vakmanschap centraal. Deze serie is gemaakt voor het VMBO.
Bekijk de serie
Voortgezet Onderwijs 
artclips
vmbo (bovenbouw)
De ARTclips zijn korte video’s over kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het VMBO. In elke ARTclip staat een vraag van jongeren over kunst centraal: hoe wordt je als kunstenaar eigenlijk beroemd? En waarom is sommige kunst zo duur?
Bekijk de serie
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank
 
Partner
BankGiroLoterij
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen
...