Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Tentoonstelling — t/m 24 feb 2019
metahaven: earth
Metahaven: EARTH is de eerste grote museale overzichtstentoonstelling van Metahaven. Vinca Kruk en Daniel van der Velden zijn als Metahaven internationaal bekend met hun werk dat de grenzen tussen kunst, design en film overschrijdt. In vier zalen dompelt Metahaven je onder in video-installaties die voor het eerst in Nederland te zien zijn. Een vijfde zaal is gewijd aan muziekvideo's, textiel en werken op papier. Onderdeel van de tentoonstelling is de première van de nieuwe filminstallatie Eurasia (Questions on Happiness). Dit werk is gemaakt in opdracht van het Stedelijk, het Institute of Contemporary Arts, Londen (ICA) en de Sharjah Art Foundation. 
Ontdek meer
 
Theorie — 8 t/m 11 okt
radical cut-up muscle and mind week
disruptive narratives
Deze week trapt het Sandberg Instituut vier dagen lang het masterprogramma af in het Stedelijk met de door hen gecureerde Radical Cut-Up lezingenreeks. Op het programma staan lichamelijke oefeningen in de ochtend voor studenten en een serie voor iedereen toegankelijke lezingen in de middag waarin bekende auteurs, kunstenaars, curatoren en onderzoekers hun werk of onderzoek delen. Vanmiddag of morgen is het nog mogelijk aan te schuiven voor de lezingen van Gloria Wekker, Imara Limon, Shuman Basar of Tamar Shafir. Moderator is Lukas Feireiss (directeur Radical Cut-Up masterprogramma). Bekijk het programma op onze website.
Programma 11 okt
14.00   Tamar Shafrir: ‘Surgeon, Seamster, Sorcerer’
15.30   Shumon Basar: Paperback OS: ‘The Book as Resilient Technology’
Bekijk het volledige programma
 
Event — 12 okt
caro verbeek – the museum of smells
stedelijk statements
Kunsthistorica, curator en docent Caro Verbeek onderzoekt de relatie tussen kunstgeschiedenis en geur in de vijfde editie van Stedelijk Statements. Met haar onderzoek draagt ze bij aan een reconstructie van de kunstgeschiedenis die vaak enkel vanuit de visuele waarneming wordt verteld. Vrijdagavond 12 oktober staat geheel in het teken van de ‘lagere’ zintuigen zoals geur, tast en smaak. Verwacht een avond met discussie, een performance van kunstenaar-choreograaf Amy Toner – zij zal live worden begeurd door aromajockey Scentman – en een pauze waarin je aan verschillende momenten in de kunstgeschiedenis kunt snuffelen.
Programma 12 okt
19.05   Introductie en lezing Caro Verbeek, ‘In Search of Lost Scents’
19.35   Performance Amy Toner and Maroula Iliopoulou, ‘Beneath Her Eyes’
20.00   Pauze met kunsthistorische ruiksessie
Volledig programma & tickets
 
Rondleiding — 13, 20 & 27 okt
stadswandeling
amsterdam magisch centrum
Ga mee de straat op en (her)beleef de magische jaren 60 tijdens een stadswandeling door Amsterdam. Een Stedelijk Museum-gids leidt je langs memorabele plekken die in die jaren het decor vormden voor protesten, manifestaties en happenings. Het aantal tickets is beperkt dus bestel nu!
Meer info & aanmelden
 
Event — 19 okt
speaking of the sixties
talkshow over de rebelse jaren 60 – gratis toegang!
Een avond voor de 'love generation' van toen en die van nu, vol met sterke, mooie en belangrijke verhalen. Was je hippie, dolle mina of altijd high? Of heb jij de jaren 60 juist heel anders ervaren? Of misschien was je nog helemaal niet geboren in die tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar alle ophef? Kom dan op vrijdagavond 19 oktober naar het Stedelijk Museum voor de talkshow Speaking of the Sixties, waar sprekers uit die tijd én de generatie van nu vertellen over de rebelse jaren 60. Dit evenement is gratis toegankelijk.
Meer info over het event
 
Workshop — 19 okt 2018 t/m 13 jan 2019
rabo lab
trip trip trap
Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen. Laat je inspireren door kunst uit de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum en speel met kleur, vorm en beweging. Het RABO LAB: Trip Trip Trap dompelt je helemaal onder in de sixties; er is een interactieve discobal, je kunt spelen met speciaal ontworpen lavazakken, er zijn kaleidoscopen, er is muziek en meer. Alles is in beweging. Benieuwd hoe dit eruit ziet? We zien je snel in het Stedelijk!
Ontdek meer
 
Tentoonstelling — 27 okt 2018 t/m 24 feb 2019
Lily van der stokker
friendly good
Lily van der Stokker heeft met haar uitbundige, decoratieve tekeningen en monumentale muurschilderingen een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Dit najaar is een overzicht van haar oeuvre te zien met tekeningen en muurschilderingen van de late jaren tachtig tot nu. Lily van der Stokker verwijst in haar werken naar schoonheid, vriendschap en vriendelijkheid, maar ook naar alledaagse bezigheden. Zij doet dat zonder ironie of cynisme. Net als haar conceptuele voorgangers (Joseph Kosuth, Lawrence Weiner, Robert Barry), gebruikt ze tekst om het wezen van de kunst te onderzoeken, maar stelt daarbij hele andere vragen aan de kunst. Mag je ook mislukkingen laten zien? Mag kunst ook onwaar zijn? Of grappig en lief? Ontdek Van der Stokkers eigenzinnige oeuvre, én het ontstaansproces ervan zelf, in dit overzicht.
Lees meer
 
Tentoonstelling — t/m 28 okt
Best verzorgde boeken 2017
De jaarlijkse tentoonstelling van de 33 Best Verzorgde Boeken is nog tot en met 28 oktober in het Stedelijk Museum te zien. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1926 is de jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken de oudste van Europa. De selectie wordt jaarlijks tentoongesteld in het Stedelijk en op een aantal andere plekken in binnen- en buitenland. Aanraken wordt, net als in andere jaren, aangemoedigd. Alle boeken kunnen op de hand worden bekeken.
Lees meer
 
Solotentoonstelling — 25 nov t/m 7 apr 2019
raquel van haver
WINnaar KONINKLIJKE PRIJS voor de vrije SCHILDERKUNST
Afgelopen vrijdag ontving Raquel van Haver, samen met kunstenaars Neo Matloga en Sam Hersbach, de Koninklijke Prijs voor vrije Schilderkunst 2018. Volgens het juryrapport hebben de winnaars één ding gemeen: “Alle drie zijn het verhalenvertellers met oog voor detail, die met schwung en lef beelden construeren die het publiek uitnodigen tot zorgvuldig kijken”. Van Raquel van Haver is vanaf 25 november de eerste museale solotentoonstelling Spirits of the Soil, te zien in het Stedelijk. 
Meer info over de tentoonstelling
 
Agenda
okt 2018
laatste week!   Tentoonstelling Günther Förg - A Fragile Beauty
13 okt   Rondleiding Blikopeners in STEDELIJK BASE
13 okt   Rondleiding Stedelijk in gebaren
13, 20, 27 okt Weekendrondleiding Amsterdam Magisch Centrum
14 okt Workshop Maak het met Joppe Rovers: Op zoek naar kleur
14, 21, 28 Weekendrondleiding STEDELIJK BASE
vanaf 19 okt   Families RABO LAB: Trip Trip Trap
21 okt Familierondleiding in STEDELIJK BASE
28 okt Workshop Maak het met Dewy Elsinga: ik ben vandaag zo vrolijk
 
 
 
Stedelijk Museum Amst
 
Dag. 10-8 VR 10-22 UUR
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank
 
Partner
BankGiroLoterij
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen